olympus-digital-camera-6

Dubai – svijet automobila 1. dio

Dubai, ‘globalni grad’, turistička meka i glavni poslovni centar Ujedinjenih Arapskih Emirata. Grad kojeg krase umjetni otoci, razne kulture i impozantne građevine među kojima i najviša zgrada na svijetu – Burj Khalifa visoka čak 829.8 metara.

Kao i sve u Dubaiju, i njihov svijet automobila je uistinu luksuzan i očaravajuć. Onog trenutka kada izađete s aerodromskog terminala i uključite se u promet, shvatit ćete da ste na potpunom drugačijem mjestu, mjestu gdje novac kupuje najbrže, najskuplje i najluksuznije automobile.

Dubai je dom svih najprestižnijih autosalona na svijetu, Bentley, Rolls Royce, Ferrari, Lamborghini i mnogi drugi ovdje prodaju na stotine svojih pulena. Održavanje i pranje tih automobila također je vrlo dobro zastupljeno. Neposredno uz dvije autopraonice koje smo posjetili kako bismo prikupili nova znanja nalazi se i Exotic Cars centar koji izlaže prekrasne modele koje odmah možete kupiti. Tamo smo razgovarali o pranju i detailingu luksuznih automobila kao što su Ferrari California, Bugatti Veyron i Rolls Royce Ghost…no da previše ne duljimo, uživajte u slikama 🙂

6

Kako bi prikazane limene ljubimce održavali čistima, naši kolege u Dubaiju koriste dva osnovna načina pranja – uobičajeno pranje s vodom i suho pranje. Oba načina podrazumijevaju isključivo ručno pranje a automatske praonice u Dubaiju su uistinu rijetkost. Detaljan osvrt na tehnike pranja automobila te prikupljena znanja kojima ćemo pokušati vaše automobile održavati još čišćima opisat ćemo u sljedećem nastavku ovog kratkog putopisa.